Lakrishjerter

Lakrishjerter

Lakris er det beste eg veit, og favoritten min er uten tvil kick sin lakris med havsalt eller panda lakris. Desverre er desse full av guff og eg vil helst kosa meg med lakris kvar dag. Då gjeld da å vera kreativ og desse er super enkle å laga, samtidig som dei smake kjempe godt og er terapeutiske. Det vil sei at dei har ein effekt på kroppen vår. Lakris demper stress og kan hjelpe på stressa binyrer. Binyrer er to små kjertler som sitter på toppen av kvar nyre og som skiller ut hormoner t.d det som lager kortisol i kroppen. Kortisol er bra å ha i nød, men har me dette kvar einaste dag brytes kroppen ned. Dette kan altså lakris være med å motvirke! 🙂

 

Oppskrift på hjerter som reparer tarmen og er terapeutisk finner du under

3 dl vatn

1-3 ss søtning ( eg brukte 1ss kokossukker)

3 ss gelatin

2 ts lakrispulver

0,25ts salt

Nokon dråper med lakrisrot ekstrakt om du har 🙂

Syns dette er såå godt. Kjøpt på kinsarvik naturkost.

Eg bruker økologisk gelatin frå naturligliv sin nettbutikk.
Eg har prøvd ulike gelatinpulver, og dette her kan eg virkelig gå god for. Du kjenner ikkje den typiske gelatin smaken og snoået blir så godt! Du kan kjøpe pulveret her

Kok opp vatn og rør inn alle produkter utenom gelatin. Ta i dette til slutt og varm opp til blandingen er uten klumper. NB! det skal ikkje koke etter at gelatin er tilsatt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*