Mat frå vanleg butikk. Ja takk :)

Mat frå vanleg butikk. Ja takk :)

image

Mandag og ny handledag med påfyll. Eg føle meg passelig nerd som har brukt byturen min på ein matbutikk og gått forbi alle klebutikka…. Eg kan gå evig lenge på butikken og «snopa» med augene på alt som finns. Meny butikken i Åsane har veldug mykje bra, så idag fekk eg med meg nokon nye varer heim. Resten handla eg lokalt sjølvsagt.

Eg syns da er viktig at du skal kunna leva overkommelig sunt og få tak i produkta du treng på vanleg butikk. Eg syns utvalget blir betre og betre i matbutikkane, og eg går faktisk berre på helsekostbutikken om eg treng noko heilt spesielt.

På meny idag fann eg desse produkta som er er rimelig fornøgd me.

image

Med desse lage du enkelt mat frå grunnen av og da er eit enkelt grep å ta framfor TORO eller Santa Maria

image

Yosa er fin for oss som ikkje er så tolerante for melk, men denna her inneheld og mange gode magesyrebakteriar og smaka fantastisk for deko som tåle melk. Samme pris som andre beger med yoghurt, men uten sukker

image

Eg køpte meg kvit geitost idag. Da er naturleg for meg å velga mykje melkefritt, men poenget mitt er at eg velger denne istaden for jarlsberg. Alt på ein vanleg butikk og ekstra kjekt for oss som må leita litt ekstra for å finna mat me kan ha

image

Denna her er søta med stevia og dermed «sukkerfri» Den smake kjempe godt i bakverk, te, på yoghurt m.m. Vanlegvis lika eg ikkje så godt stevia, men denna er ein favoritt. Ekstra kjekt å kjøpa på ein vanleg butikk!

image

Eg har leita litt etter rå kylling og blei ekstra glad når eg fann denna i dag uten nasarin og antibiotika. Fin pris var det og. På søndag blir det hønsefrikasse også koker eg kraft på beina etterpå og lager suppe. Da er billig middag for to dager!

imageimage

Denna blei eg superglad for å finna. Null tull og søta med kokosblomstnektar. Eg har smakt og syns dei var veldig gode. Ungane fekk litt i kvar si skål i ettermiddag, gjetta bokstaver og syns og dei var gode. Eit betre alternativ enn bokstavkjeks og mykje billigare.

image

Eit melkefritt alternativ med god smak. Detta er minstemannen sin favoritt!

image

Eg fann ein ny variant med FUN sin saft som er uten aspartam og søta med stevia. Eg syns den grøne smakte betre, men denna er heilt innanfor! Me drikk vanlegvis berre vatn, men av og til er da kjekt med saft når me har graut eller idag når me hadde fiskegrateng til middag

image

Mannen la inn ønske om EKTE smør og da fekk han sjølvsagt. Detta er gutasmør her i huset, mens me jentene ete rapskokos.

image

Desse har eg kjøpt til å ha i matboksen til ungane og tacoen fredag. I tillegg lager og kikertepannekaker som er super billig og enkelt ( kjem innlegg)
Tobias skal vekk fredag og derfor kjøpte eg berre desse. Dei to minste et alt hos oss, mens størstemann er litt meir vrien å omvenda. På god veg er han.

image

Biolaen går med i sekken til Oda Sofie til fruktstund i barnehagen

image

Bonus til mannen sin lunsj

image

Denne veka kjøpte me syltetøy etter 6 veker med rørte bær. Veldig søtt og veldig stas. Eg er stor tilhenger av å vera overkommelig sunn og me må leva «normalt» også. Kveldsen i dag var ekstra stas og da er kjekt å sjå at ungane set pris på detta.

image

Eg kjøpte mitt favoritt syltetøy til meg fordi eg hadde lyst <3

image

Me har baka brød og ikkje kjøpt noko dei siste 6 vekene. Tobias er passelig happy med bakt brød, så i dag ville eg gleda han. Ein fornøgd gut på kjøkkenet! Belønning er viktig og når da kjem små drypp så er da enklare å gjennomføra eit «annarleis» kosthold i familien

Budsjettet vårt sprakk litt idag, men me held oss ganske jevnt og bruke mykje mindre penga enn før.
I tillegg spara me tid og kan gjera andre ting som er kjekkare ( iallfall for andre. Eg elska kjøkkenlivet)

Middagane våre denne veke blir:

Mandag: Fiskegrateng
Tirsdag: Pølser og potetstappe ( nora sin hjemmelagde)
Onsdag: Linsesuppe
Torsdag: Laks og søtpotetmos
Fredag: Taco
Lørdag: Kikertepizza ( eg legg ut innlegg om dette seinare i veka)
Søndag: Hønsefrikasse

Om eg ikkje vil ha linsesuppa onsdag, men heller kikertepizza så bytter eg berre. Eg lager stort sett alle middager og er dermed kjøkkensjefen 😉 Me har alltid is etter fiskemiddag til dessert også har eg planlagt å laga sunn bounty ein dag eg har lyst på noko ekstra godt. Spela ingen rolle om da er tirsdag eller søndag.

 

Håpa detta inspirera deg til å kikka etter noko nytt i butikken og til å skifta ut produkt med meir smarte produkt. SPAR i Norheimsund har bra utvalg etterkvart for deko som er lokale

 

Inspirasjonshelsing frå Camilla

 

 

 

37 Comments

 1. marte bakke

  mat»nerding» på butikkar med rikt utval er spanande;).. fint å få følge deg på bloggen og instagram, inspirerande. Gledar meg til kikertepizza-inspo!

 2. Tusen takk Marte :)Så kjekt da finns fleire av oss 😉

 3. Veldig fin blogg du har med høg kvalitet. Fin samansetning mellom tekst og bilde, og kjekt å lesa! Du er engasjert og flink i det du drive med, og det er tydeleg at du verkeleg har funnet ditt felt! Stor klem frå Tone

 4. Da var fint frå min favoritt lærar! Eg tenke på deg kvar gong eg blanda orda 😉 Du er alltid positiv og backa meg, da set eg so stor pris på <3
  Klem tilbake

 5. I am so grateful for your article.

 6. There are definitely a whole lot of particulars like that to take into consideration. That may be a nice level to deliver up. I provide the ideas above as basic inspiration however clearly there are questions just like the one you bring up where a very powerful factor will likely be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, but I’m sure that your job is clearly identified as a fair game. Each boys and girls feel the influence of only a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 7. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to seek out any person with some original ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is one thing that is needed on the internet, somebody with slightly originality. useful job for bringing something new to the web!

 8. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you However I am experiencing subject with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 9. I must point out my respect for your generosity giving support to persons that absolutely need help with that situation. Your real dedication to getting the message around ended up being really helpful and has continually encouraged professionals like me to arrive at their aims. Your own warm and helpful help and advice implies a lot to me and even further to my office workers. Thanks a ton; from all of us.

 10. Thanks so much for providing individuals with an extraordinarily breathtaking chance to read from here. It’s always so nice plus full of fun for me personally and my office peers to visit your blog nearly three times weekly to learn the newest tips you have. And definitely, I’m so at all times fulfilled considering the terrific points served by you. Some 4 points in this post are certainly the most effective we have had.

 11. Thank you a lot for providing individuals with an exceptionally memorable possiblity to read articles and blog posts from this site. It’s usually so lovely and as well , packed with a lot of fun for me and my office peers to visit your web site the equivalent of 3 times a week to read the latest things you have. And of course, I’m so always amazed concerning the astounding strategies served by you. Selected 2 tips in this posting are undoubtedly the most beneficial I’ve had.

 12. Can I simply say what a reduction to find someone who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know the way to carry a difficulty to mild and make it important. More folks have to learn this and perceive this aspect of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 13. Thanks so much for providing individuals with an extraordinarily memorable opportunity to read in detail from this site. It can be so pleasant and packed with fun for me personally and my office friends to visit your blog not less than 3 times in 7 days to read through the newest stuff you have. And indeed, I am also usually satisfied with the incredible thoughts served by you. Selected 1 ideas in this article are honestly the best we have had.

 14. I just wanted to write down a small comment to express gratitude to you for those unique hints you are giving on this website. My time-consuming internet look up has at the end been recognized with beneficial tips to exchange with my companions. I would express that most of us readers are very much lucky to exist in a fabulous site with many marvellous people with insightful tricks. I feel pretty privileged to have used your entire web page and look forward to plenty of more cool times reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 15. I am just writing to make you be aware of of the outstanding discovery my wife’s girl undergone visiting your site. She mastered several details, not to mention how it is like to possess an excellent coaching mindset to have folks very easily understand various problematic matters. You actually did more than readers’ desires. Many thanks for distributing these warm and friendly, healthy, revealing and also cool guidance on your topic to Julie.

 16. I simply wished to say thanks yet again. I’m not certain what I would have implemented in the absence of the actual basics contributed by you over such theme. It actually was a frustrating problem in my position, however , taking a look at your professional style you treated it made me to cry over delight. Extremely happy for your guidance as well as hope you really know what a great job you have been undertaking training the rest all through a site. I’m certain you’ve never met any of us.

 17. I not to mention my friends were found to be reviewing the good things located on your website and so quickly I got an awful feeling I had not expressed respect to the site owner for those techniques. Those ladies were totally thrilled to learn them and already have without a doubt been taking pleasure in those things. Appreciate your truly being very helpful and also for settling on this sort of perfect resources millions of individuals are really needing to be aware of. Our own sincere regret for not saying thanks to sooner.

 18. You must participate in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this website!

 19. I have to get across my love for your kind-heartedness in support of folks who must have help on your topic. Your very own commitment to passing the message throughout turned out to be especially practical and has continually enabled most people just like me to attain their pursuits. This warm and helpful instruction signifies much a person like me and substantially more to my colleagues. With thanks; from each one of us.

 20. I and my friends were actually looking at the great things located on your web page and before long got an awful suspicion I had not thanked the website owner for those tips. All the young boys are actually for this reason thrilled to study all of them and have now unquestionably been tapping into these things. Many thanks for indeed being indeed accommodating and then for getting varieties of perfect guides millions of individuals are really eager to be aware of. Our honest apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 21. I and also my guys were actually taking note of the best secrets and techniques from the blog then immediately got an awful suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those secrets. My young boys had been as a consequence glad to read all of them and now have seriously been tapping into them. I appreciate you for getting well helpful and then for considering this sort of ideal things most people are really desirous to understand about. Our sincere regret for not expressing gratitude to you sooner.

 22. I needed to put you one tiny word to help say thank you yet again for these marvelous information you’ve contributed on this site. It’s remarkably generous with you to supply publicly what exactly a few individuals would’ve offered for sale for an e book to end up making some cash for their own end, most importantly since you could possibly have done it in the event you decided. The advice additionally acted to be the fantastic way to realize that other people have the same passion just as my own to understand much more around this condition. I am certain there are some more pleasurable moments ahead for individuals that discover your blog.

 23. My husband and i felt so glad when Raymond managed to deal with his investigation while using the ideas he made when using the weblog. It’s not at all simplistic to just continually be freely giving guidance which the others may have been trying to sell. And we all realize we have got the website owner to thank for this. All the explanations you made, the easy web site menu, the relationships you can aid to engender – it’s many fabulous, and it’s helping our son in addition to the family recognize that this matter is cool, which is certainly particularly vital. Thanks for everything!

 24. you’ve gotten an ideal weblog here! would you like to make some invite posts on my blog?

 25. There are definitely numerous particulars like that to take into consideration. That could be a great point to carry up. I provide the ideas above as basic inspiration however clearly there are questions like the one you carry up where crucial thing shall be working in honest good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, however I’m certain that your job is clearly identified as a good game. Each girls and boys feel the affect of just a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 26. I actually wanted to write a quick remark to express gratitude to you for all of the pleasant ideas you are sharing on this website. My extensive internet investigation has finally been recognized with brilliant concept to exchange with my colleagues. I would express that we visitors are extremely blessed to live in a wonderful website with so many wonderful professionals with helpful things. I feel really happy to have discovered your entire web site and look forward to so many more amazing minutes reading here. Thank you again for all the details.

 27. I definitely wanted to write a quick message to appreciate you for the magnificent suggestions you are showing here. My particularly long internet research has at the end been compensated with wonderful information to exchange with my close friends. I would say that we website visitors are rather fortunate to be in a good place with so many special people with insightful suggestions. I feel very much fortunate to have come across the website page and look forward to some more awesome moments reading here. Thanks once more for all the details.

 28. This website is really a walk-by way of for all the info you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l definitely discover it.

 29. I enjoy you because of each of your labor on this web page. My daughter enjoys managing investigation and it is easy to understand why. Many of us learn all relating to the dynamic means you provide both useful and interesting tactics through the blog and as well as encourage participation from the others on that area of interest plus our favorite simple princess is in fact learning a lot of things. Have fun with the remaining portion of the year. You are always performing a stunning job.

 30. I’m also commenting to make you know what a amazing encounter our child experienced studying yuor web blog. She noticed many things, with the inclusion of what it’s like to have an incredible helping heart to have the rest very easily learn about certain impossible matters. You undoubtedly exceeded our desires. I appreciate you for imparting those warm and friendly, trustworthy, explanatory and even easy thoughts on this topic to Tanya.

 31. Thank you a lot for giving everyone a very remarkable chance to read from this site. It’s usually so useful plus stuffed with a great time for me personally and my office fellow workers to search your web site no less than three times in a week to see the fresh guides you will have. And definitely, I’m at all times happy concerning the dazzling tips served by you. Some 2 points on this page are particularly the simplest we’ve had.

 32. I wanted to post you that very little remark to help thank you so much once again on the magnificent solutions you have discussed here. This has been quite unbelievably generous with you to present unreservedly what a lot of people would’ve marketed as an e-book to earn some dough for themselves, mostly considering the fact that you might well have tried it if you ever wanted. These creative ideas in addition served to become fantastic way to be aware that other people have the same zeal just like my very own to realize many more pertaining to this issue. I’m certain there are a lot more pleasurable opportunities ahead for those who look into your blog.

 33. I am glad for commenting to let you understand of the exceptional encounter my friend’s princess encountered viewing yuor web blog. She discovered a wide variety of pieces, including what it’s like to have an incredible giving character to get a number of people without difficulty know chosen impossible subject matter. You really surpassed our expectations. I appreciate you for giving the beneficial, healthy, educational and even unique tips on this topic to Sandra.

 34. I in addition to my guys were found to be reviewing the excellent suggestions from your web site and quickly developed an awful feeling I had not thanked the blog owner for those techniques. All of the people appeared to be certainly very interested to study them and have in effect actually been loving them. Thank you for actually being indeed accommodating and then for going for certain brilliant information millions of individuals are really eager to learn about. Our own honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.

 35. I simply needed to thank you so much again. I’m not certain the things that I could possibly have accomplished in the absence of the actual opinions revealed by you concerning my area of interest. It became an absolute distressing circumstance for me personally, however , looking at the professional way you processed that took me to weep over joy. I’m thankful for the work and as well , hope you know what a great job that you’re providing educating the rest via your webpage. I’m certain you’ve never encountered all of us.

 36. I wanted to put you a bit of note just to thank you as before about the spectacular suggestions you have contributed above. It was quite shockingly open-handed of people like you to make unhampered all a lot of people could have made available as an e book to make some dough for their own end, primarily considering that you could have done it in the event you considered necessary. These tips as well acted as the good way to be certain that other individuals have a similar keenness really like my very own to figure out more when it comes to this problem. I am certain there are millions of more enjoyable times in the future for individuals who look over your blog post.

 37. I needed to compose you one little bit of word to finally say thanks the moment again for your personal marvelous thoughts you’ve featured at this time. This is certainly remarkably generous with you in giving freely just what a few people would’ve distributed for an e-book to get some cash on their own, notably seeing that you might have done it in case you desired. The creative ideas likewise worked to be a good way to realize that some people have the identical dream just as my own to figure out whole lot more with regard to this issue. Certainly there are lots of more fun sessions in the future for folks who scan through your blog.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*