Ferskt syltetøy uten sukker. Ja takk!

Ferskt syltetøy uten sukker. Ja takk!

Me er inne i bringebær og blåbær sesongen og kva er vell betre enn å laga syltetøy av favorittbærena på ein sunn og enkel måte?!

Eg lærte denna måten å laga syltetøy på i vår, og her i familien har me faktisk ikkje kjøpt syltetøy etterpå. Me kjøper frosne jordbær, bringebær og blåbær og lager syltetøy når me vil ha av desse. I tillegg er detta super økonomisk då det koster 10-12kr for ein pose med frosne bær.

Du treng

1 pose tinte bær / sjølvplukka bær
1 eple ( helst økologisk)
Søtning som du vil ( Eg syns det blir søtt nok uten)
Blender

Kjør bær til mos i blendaren og tilsett 1 eple i biter MED skallet på. Det er pektinet i eple som gjer at syltetøyet blir tjukt og smakfullt.
Om du vil ha det søtt anbefaler eg å bruka litt honning som samtidig er prebiotisk og på den måten forer tarmane våre med gode bakterier. Vinn-vinn 🙂

Syltetøyet held seg 4-6 dager i kjøleskapet om da ikkje går tomt før 😉

image

Bær er proppfullt av antioksidanter og har lite fruktsukker i seg

Perfekt som snop om du er litt fysen på noko godt. Husk smør under! Då blir blodsukkerstigningen minimal, og fettforbrenningen får seg ein boost. humøret og kanskje?

image

4 Comments

  1. Nam! Må prøve denne måten å lage syltetøy på 🙂

  2. Pingback: Mat og økonomi…

  3. Pingback: 10 sunne grep alle kan få til!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*