P i n n e i s

P i n n e i s

Eg bestilte meg former på multitrend fordi eg heilt sidan eg slutta med melk har savna kald vaniljeis med sjokoladetrekk når sola og varmen kjem. Eg har tenkt at detta har vore alt for komplisert, men detta var altså ikkje vanskelig i da heila tatt!

For all del, kan du eta vaniljeis så kjøp deg på butikken, men om du får bollemage, blir i dårleg humør og uggen som meg så bruke du 3 min på å laga desse.

Formene bestiller du her:
http://www.multitrend.no/corporate/nicolas-vahé-isform-sett-100-home-made/cat-p/c/p10505055

For å få 5 deilige kokosiser treng du

image

400 ml kokosmelk
Litt kokossukker/honning
Litt vanilje
1-2 eggeplommer
2-3 ss tørka kokos

Fyll/trekk:

Anglamark øko sjokolade med mint, blåbær eller naturellsmak (coop extra)
kokosstrø

Visp sammen og fordel i formene. Eg fraus dei natta over. Det tek litt tid å tine dei så la dei stå på benken i 15 min før du prøver å få dei ut av formene.
Eg pynta med smelta sjokolade og kokos og satt dei i frysen før eg reiste på jobb.

imageimageimage

image

Desse smakte nydelig i sola. heilt fantastisk med vanilje is etter 2-3 år uten?! Da blir garantert ikkje siste gongen denne sommaren. Da er stor produksjon i Rosshagenimage

Stor GLIS frå Camilla

8 Comments

  1. Noen tips til erstatning for eggeplommene? Har ei datter som tåler verken kumelk eller egg.. 🙂

  2. Christine

    De så deilige ut 🙂
    Har hørt at det blir iskrystaller i isen om man ikke rører rundt mens den står i fryseren, hvordan ble disse?

  3. Hvordan kokosmelk bruker du? Og hvordan gjør du det for at sjokoladetrekket skal stivne, regner med at du ikke setter isen ned i formene igjen med sjokoladetrekket på?

    • Hei og beklager seint svar. Eg bruker rema 1000 sin kokosmelk. Eg lager fyrst isen, lar dei tine på benken og har smelta sjokolade over før eg legg dei inn i frysen på nytt for å stivne med sjokoladen på. Ligger dei berre på eit fat då:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*